افزایش قیمت برنج و گندم به خاطر ترس از کرونا-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

افزایش قیمت برنج و گندم به خاطر ترس از کرونا

در پی شیوع کرونا، قیمت جهانی برنج به بالاترین حد طی ۷ سال گذشته رسیده و قیمت گندم ۱۵ درصد از نیمه دوم ماه مارس افزایش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 10
کد خبر: ۴۰۰۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، خرید بالای مواد غذایی به خاطر قرنطینه‌های ناشی از ویروس کرونا باعث افزایش قیمت جهانی برنج و گندم شده است. واردکنندگان این محصولات را انبار می‌کنند در حالی که صادرکنندگان ارسال محموله‌های خود را محدود کرده اند.

 

قیمت برنج به بالاترین حد طی ۷ سال گذشته رسیده و قیمت گندم ۱۵ درصد از نیمه دوم ماه مارس افزایش یافته است. شورای بین المللی غلات انتظار یک افزایش سریع در تقاضا برای برنج و مواد غذایی با پایه گندم را در آینده نزدیک دارد.

 

طبق گزارش انجمن صادرکنندگان برنج تایلند، قیمت برنج سفید ۵ درصد شکسته تایلند ۱۲% از ۲۵ مارس تا اول آوریل افزایش یافته است. قیمت برنج در حال حاضر در بالاترین حد از اواخر آوریل ۲۰۱۳ قرار دارد.

 

موسسه فیچ سولوشنز اعلام کرد: «عرضه برنج در حال حاضر به خاطر تاثیر همه گیری ویروس کرونا بر تقاضا و تجارت و همچنین پس از شرایط جوی نامناسب در کشور‌های اصلی تولید کننده این محصول (خشکسالی شدید در آسیای جنوب شرقی و استرالیا) کاهش یافته است».

 

قیمت برنج در اواخر ۲۰۱۹ به خاطر خشکسالی شدید در تایلند و تقاضای بالا از طرف وارد کنندگان آسیا و آفریقا رو به افزایش گذاشت. تایلند دومین صادر کننده بزرگ برنج دنیا پس از هند است و یک پله بالاتر از ویتنام قرار دارد.

تاجران برنج در هند امضای قرارداد‌های جدید صادرات را متوقف کرده‌اند، چون کمبود نیروی کار و اختلال‌های لجستیکی تحویل قرارداد‌های فعلی را با مشکل مواجه کرده است.

سامارندو موهانتی، مدیر بخش آسیایی مرکز بین المللی سیب زمینی در پرو گفت: «کشاورزی برخلاف سایر بخش‌ها به شدت تحت تاثیر زمانبندی قرنطینه شدن شهر‌ها به جای طول زمان آن است و دلیل آن هم تقویم سختگیرانه کاشت و برداشت محصولات است».

آمریکای شمالی، اروپا و چین در حال حاضر با کمبود نیروی کار و اختلال خطوط عرضه برای کاشت محصولات در بهار مواجه هستند و اگر فصل کاشت از دست برود، هیچ محصولی برای این فصل یا در کل سال نخواهند داشت.

 

موسسات و سازمان‌های مربوط به صنایع غذایی از کشور‌ها می‌خواهند تا تجارت رامتوقف نکنند. موهانتی گفت: «نمی توان کشور‌ها را به خاطر اطمینان از امنیت غذای داخلی در این زمان سخت سرزنش کرد، ولی تمام کشور‌ها باید مراقب سیاست‌های غیر ضروری که در بازار وحشت ایجاد می‌کند باشند».

 

وی تاکید کرد کشور‌ها باید بدانند که غلات کافی در انبار‌ها برای مصرف بیش از چهار سال مردم وجود دارد، ولی اگر محدودیت‌های تجارت وجود داشته باشند، این ذخایر هیچ فایده‌ای ندارد.

منبع: تسنیم

ارسال نظر